Tillagningstid: 30 minuter
oxfärs
1 liten rödlök
färsk basilika
50g chèvre
75g bacon
salt och peppar
2 port tagliatelle-pasta
färsk basilika
50g chèvre
75g bacon
salt och peppar
2 port tagliatelle-pasta
1 liten vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 dl crème fraiche
½ msk kycklingfond
½ msk pressad lime
Till servering: Ruccolasallat och tomater
1 msk olivolja
1 dl crème fraiche
½ msk kycklingfond
½ msk pressad lime
Till servering: Ruccolasallat och tomater
Sätt ugnen på 175o.
Finhacka rödlöken och blanda ner den i färsen, salta och peppra. Dela färsen i 8 lika stora delar. Forma delarna till runda bollar och platta ut dem.
Strimla basilika fint, spara en del till garnering. Lägg basilika och chèvre på 4 av plattorna.
Lägg de andra plattorna ovanpå och nyp ihop kanterna noga så att osten inte flyter ut när biffarna steks.
Linda varje biff med baconskivor och stek dem i stekpanna tills de har fått fin färg.
Låt dem efterstekas i ugnen i cirka 15 minuter.
Finhacka vitlöken och fräs den lätt med ett par matskedar olivolja i en kastrull.
Tillsätt crème fraiche, kycklingfond och lime.
Rör om och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över den kokta pastan och servera den till oxfärsbiffarna.
Garnera med några blad basilika och servera med ruccolasallat och tomat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar