Tillagningstid: 60 minuter
kalvrostbiff
1 litet knippe rosmarin
3 st klyftor vitlök
smör och olivolja till stekning
1 litet knippe rosmarin
3 st klyftor vitlök
smör och olivolja till stekning
¼ vitkålshuvud
1 st schalottenlökar
10g torkad karl johanssvamp
1 st schalottenlökar
10g torkad karl johanssvamp
1 dl grädde
300 g potatis, skalad
150 g morot, skalad
20 g smör
1 msk riven ingefära
¼ dl pressad apelsin
salt och peppar
300 g potatis, skalad
150 g morot, skalad
20 g smör
1 msk riven ingefära
¼ dl pressad apelsin
salt och peppar
persilja


Stick hål i köttet med hjälp av en kniv, fyll med rosmarin och vitlök.
Krydda med salt och peppar.
Stek köttet i en stekpanna så att det får färg, tillaga klart det i ugnen i 160o i ca 20-25 minuter eller till en innertemperatur på 58o, låt vila innan servering.
Skär moroten i mindre bitar och koka den tillsammans med potatisen i ca 20 minuter eller tills de är riktigt mjuka.
Mosa rotfrukterna med smör, ingefära och apelsinjuice, smaka av med salt och peppar.
Lägg karl johanssvampen i blöt i vatten ca 30 minuter.
Skala och finhacka schalottenlökarna. Strimla vitkålen.
Krama ur och hacka svampen.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och koka vitkålen mjuk.
Sila av vattnet från vitkålen och lägg över vitkålen i en stekpanna.
Blanda i schalottenlök, svamp och grädde. Koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Skär upp köttet i tunna skivor.
Strimla persiljan och garnera den färdiga rätten vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar