lördag 20 augusti 2011

Grekiska färsspett med tsatsiki


Tillagningstid: 30 minuter

lammfärs
½ tsk salt
1 ägg
½ krm svartpeppar
0,3 tsk chilipulver
1 msk hackad persilja
½ msk olja till pensling

Blanda färsen först med salt, sedan med resten av ingredienserna till en fast smet.
Forma smala avlånga bullar och trä upp på grillspett.
Pensla med lite olja och grilla vackert bruna runt om, 2-4 minuter per sida. Eller grilla högt upp i ugnen (250o) cirka 10 minuter (vänd dem en gång).

Tsatsiki:
½ st gurka
½ tsk salt
1 dl matlagningsyoghurt
1-2 st vitlöksklyftor
½ krm svartpeppar

Skala och grovriv gurkan. Strö över saltet. Blanda och låt gurkan rinna av i durkslag ca 30 minuter. Pressa ur mesta möjliga vätska.
Blanda gurkan med matlagningsyoghurt, pressad vitlök och svartpeppar. Ställ kallt till servering.

Potatis
- Sätt ugnen på 200o
- Skala potatisen och dela i klyftor. Lägg i ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar.
- Baka i ugnen ca 30-35 min.

Till servering: ugnsbakade potatisklyftor och färska tomater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar