lördag 20 augusti 2011

Fasanbröst med lingonchutney och gräddkokt spetskål

Tillagningstid: 30 minuter

fasanbröst
salt
nymald svartpeppar
smör

Sätt ugnen på 200o.
Salta och peppra fasanbrösten och bryn dem i smöret.
Lägg över dem på ett ugnssäkert fat, sätt i en köttermometer och stek fasanbrösten i mitten av ugnen 10-15 min till 67° innertemperatur. Ta ut och låt vila 5-10 min.

Lingonchutney:
2 dl lingon
½ liten rödlök, finhackad
½ dl råsocker
1½ krm salt
1½ krm mald kanel
½ krm nymald svartpeppar
1 krm mald ingefära

Lingonchutney: Blanda lingon, rödlök, socker, salt, kanel, peppar och ingefära i en kastrull. Koka på låg värme under omrörning ca 10 min. Häll upp i en skål och låt chutneyn svalna.

Gräddkokt spetskål:
100 g savoykål
1 schalottenlök
1 msk smör
1 dl grädde
1/4 tsk salt
½ krm nymald svartpeppar

Strimla kålen, skala och hacka löken. Smält smöret i en kastrull, lägg i kål och lök och låt fräsa några min utan att ta färg. Tillsätt grädde och låt koka under lock ca 10 min.
Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar