Tillagningstid: 30 minuter + marinering 1timme
flankstek
1 vitlöksklyftor
2 salladslökar
2 msk soja
½ pressad apelsin
1 tsk paprikapulver
1 msk olivolja
¼ tsk salt
½ krm nymalen svartpeppar
Till servering: lime, salladslök
Skala och hacka vitlöken.
Ansa och strimla salladslökarna.
Blanda soja, pressad apelsin, paprikapulver, olivolja, vitlök, salladslökarna, salt och peppar till en marinad.
Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden.
Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden.
Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre.
Sila av marinaden. Koka upp den i en kastrull och låt koka ihop till halva mängden.
Torka av köttet.
Torka av köttet.
Grilla ca 5 minuter på varje sida. (Går även bra att steka högt upp i ugnen på 250o grill,
5 minuter ta ut och vänd och stek 5 minuter till)
Låt köttet vila 10 minuter.
Rissallad:
1½ dl ris
1 st röd paprika
½ gul lök
1 dl ärter
25g smör
salt och peppar
Koka riset enligt förpackningen. Skär paprikan i små tärningar och hacka löken. Fräs lök, paprika och ärter i smöret. Lägg i riset, fräs ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
Skär köttet på snedden i tunna skivor. Ringla över den ihopkokta marinaden.
Servera med rissalladen och garnera med limeklyftor och salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar