Tillagningstid: 30 minuter
2 st oxryggbiffar
2 st färska röda chilifrukter
1 st röd paprika
flingsalt och nymalen svartpeppar
en nypa paprikapulver, vanligt eller rökt
olivolja
1 st vitlöksklyfta
olivolja
1 st citron
1 dl crème fraiche
2 st färska röda chilifrukter
1 st röd paprika
flingsalt och nymalen svartpeppar
en nypa paprikapulver, vanligt eller rökt
olivolja
1 st vitlöksklyfta
olivolja
1 st citron
1 dl crème fraiche
Till servering: ris, grönsallat
Sätt en grillpanna på hög värme och låt den bli glödhet. Dela paprika och chilifrukter mitt itu, kärna ur dem och dela därefter paprikahalvorna ytterligare en gång.
Krydda biffarna mycket väl med salt, peppar och paprikapulver.
Ringla rejält med olivolja över och gnid in biffarna runtom - se till att de är ordentligt täckta av kryddor.
Lägg biffarna i den heta pannan. Köttet bör ta 5-8 minuter att tillaga, beroende på hur du vill ha det. Vänd biffarna en gång i minuten, gnid in stekytan med vitlök och tryck ner köttet i pannan. Ta upp biffarna och låt dem vila på ett fat i 5 minuter.
Stek paprika och chili 10-12 minuter eller tills de börjar bli lite svartbrända. Lägg dem sedan på ett annat fat och ringla extra jungfruolja över.
Dela citronen mitt itu och pressa saften från den ena halvan över biffarna.
Du kan antingen servera biffarna hela eller skära dem i remsor.
Lägg paprikan och chilin ovanpå. Ringla över den otroligt goda köttsaften, strö en nypa paprikapulver ovanpå och avsluta med lite extra jungfruolja och saften från den andra citronhalvan. Servera med en klick crème fraiche, ris och grönsallat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar