Tillagningstid: 90 minuter
vildgåsbröst
salt, peppar
smör att steka i
Hallonsås:
1½ msk råsocker el strösocker
¼ liter färska hallon eller frysta hallon (150 g)
2 msk koncentrerad kalvfond
½ dl vatten
½ krm nymald svartpeppar
1 msk smör
1½ msk råsocker el strösocker
¼ liter färska hallon eller frysta hallon (150 g)
2 msk koncentrerad kalvfond
½ dl vatten
½ krm nymald svartpeppar
1 msk smör
Sockerstekt potatis:
10 små potatisar (ca 600 g)
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 msk råsocker el strösocker
Till servering: haricots verts eller annan grön grönsak
Hallonsås: Smält sockret i en kastrull på svag värme tills det är ljusbrunt. Tillsätt 75 g hallon, spara resten till garnering, kalvfond, vatten och peppar. Koka utan lock 3-4 min.
Sila såsen och smaka av. Hit kan förberedas.
Sätt ugnen på 150°. Salta och peppra vildgåsbrösten och bryn dem runt om.
Stek mitt i ugnen 20-25 min tills innertemperaturen är ca 65°. Låt dem vila inlindade i aluminiumfolie medan potatisen tillagas.
Potatis: Höj ugnstemperaturen till 250°. Blanda potatisen med olja, salt och socker i en långpanna. Stek mitt i ugnen ca 20-25 min. Rör om i potatisen 3-4 gånger under tillagningstiden.
Koka haricots verts.
Värm såsen och vispa i smöret.
Skär vildgåsbrösten i tunna skivor. Lägg upp dem på varma tallrikar med potatis och haricots verts. Ringla lite av såsen runt om. Garnera med de sparade hallonen. Servera resten av såsen och potatisen vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar